Атлас Copcoconsolidates кинескиот рударски операции

xv

На компанијата изјави дека овој потег ќе се зголеми ефикасноста и зајакнување на компанијата за иднината.

Atlas Copco ќе ја затвори својата фабрика во Шенјанг, која произведува главно рачни рок вежби за рударството и градежништвото, релокација на операциите во фабриката во Zhangjiakou. Во Шенјанг, околу 225 луѓе ќе бидат погодени.

Во Zhangjiakou, Атлас Copco во моментов произведува долу-на-дупка опрема што се користи да се вежба blastholes, бунари и геотермална енергија апликации. На оваа локација, ќе бидат додадени околу 45 вработени и инвестиции во проширување на објектот и нови машини.

"Ние имаме голем портфолио на производи во Кина, но со слаба побарувачка на пазарот на рударството ние мора да се осигура дека ние ги користат нашите капацитет на најефикасен можен начин", рече Јохан Halling, претседател за техника деловниот простор Рударство и рок ископување.

"Консолидирање на операции ќе ни помогне да остане силна за во иднина. Ние ќе го поддржи погодени вработените во оваа тешка ситуација. "

Двете операции првенствено служат на домашниот кинески пазар.


Post time: Jun-06-2018
WhatsApp Online Chat !