Caterpillar прекинал песна вежби, запира соба и столб производство

20160823133925_3891

На компанијата изјави дека истражувањето на стратешки алтернативи ќе ви овозможи да се фокусира на овие производи со најголем потенцијал за раст. Caterpillar додаде дека на компанијата и нејзините дилери остануваме посветени на постојните клиенти и ќе ги поддржи оние соба и столб и песна вежба флоти моментално во функција.

Денис Џонсон, претседател на Групата со одговорност за ресурси индустрии, рече: "Овие потези, кои се усогласи со тековната реконструкција на Caterpillar, ќе ни овозможи да се фокусираат ресурси на оние области на бизнис, кој обезбеди највисок, одржлив раст и најдобро долгорочно се враќа. "

подземни рударски производи собата и столб во стратешки преглед вклучуваат континуиран ископ, фидер прекинувачи, јаглен транспортните системи, highwall рудари, покрив bolters, комунални возила и дизел возила. Додека се разгледува, Caterpillar ќе престанат со земање нови нарачки. 

Сепак производство на патеката вежби ќе бидат прекинати и ќе бидат преземени нови нарачки.

Џонсон коментира: "Caterpillar останува посветена на голема рударска портфолио на производи. Ние цврсто веруваме рударството е атрактивна долгорочни индустрија, и ние продолжуваме да инвестираме во широк спектар на производи, површински и подземни. Ние сме насочени нашите инвестиции во рамките на портфолиото на рударството производ да се концентрира на овие области со најголем потенцијал за профитабилност. Во исто време, ние продолжуваме да управуваат преку најдолго надолу циклус во нашата историја. Знаеме дека овие тековните активности реструктуирање не се лесни за нашата работна сила; Јас сум благодарен за постојана посветеност на нашиот тим. "

Во врска со најавата, Caterpillar, се очекува да се преземат активности за да се намали својата работна сила во Хјустон, Пенсилванија, САД, каде што се произведуваат производи собата и столб. Иако компанијата има намера да продаваат производи од собата и столб, исто така, ќе се процени други опции, вклучувајќи можно затворање на објектот Хјустон. 

На компанијата изјави дека се очекува вкупно намалување на работната сила до 155 позиции поврзани со бизнис во собата и столб, со некои веднаш се случуваат. Тој додаде дека овие активности поблиску ќе се усогласи нивото на вработеност со моменталната побарувачка на завршување на пазарот. 

Во Denison, Тексас, каде што се произведуваат песна вежби, околу 40 позиции ќе бидат елиминирани како резултат на излез на патеката вежба и други реструктуирање објект.

Во прилог на овие потези, Caterpillar ќе repurpose својата Винстон-Салем, Северна Каролина, објект, тоа транзиција од рударски на железнички објект почнуваат подоцна оваа година. Операции ќе се префрли на напредокот железница, целосно во сопственост на подружница на Caterpillar. 

Како резултат на тоа, компанијата ќе се преселат на производство на некои компоненти се користат во големи рударски камиони од својот објект во Винстон-Салем на своите постоечки објект во Decatur, Илиноис.

Caterpillar, исто така, планира да создаде поделба фокусира на унапредување на истражување, развој на производи и иновации способности. Компанијата ќе се формира едно истражување, технологија и развој на производ поделба за да овозможи висок квалитет на производот диференцијација и систем интеграција. Ова организациски промени е во сила од 1 септември.


Post time: Jun-06-2018
WhatsApp Online Chat !